Inkludera din kattförsäkring i hemförsäkring & Försäkra bil, solceller och båt tillsammans med din kattförsäkring

Inkludera din kattförsäkring i hemförsäkring & Försäkra bil, solceller och båt tillsammans med din kattförsäkring
Spread the love

Inkludera din kattförsäkring i hemförsäkring & Försäkra bil, solceller och båt tillsammans med din kattförsäkring

Genom att ha en kattförsäkring ökar du chansen att kunna ge din katt den vård den behöver vid en oförutsedd skada eller sjukdom. Veterinärvård kan vara kostsamt och med rätt försäkring får du och din katt en extra trygghet. Det kan dock råda viss förvirring om du behöver teckna en separat kattförsäkring eller om det ingår i hemförsäkringen. Vi kommer därför att titta närmare på:

  • Vad är kattförsäkring? – Vi förklarar vad som ingår
  • Är kattförsäkring inkluderad i din hemförsäkring?
  • Samla kattförsäkring med försäkring av solceller
  • Samla kattförsäkring med din bilförsäkring
  • Samla kattförsäkring med en båtförsäkring
  • Samla kattförsäkring med andra typer av försäkringar (drulleförsäkring/allriskförsäkring)

Vad är en kattförsäkring?

En kattförsäkring består ofta av veterinärvård där du kan få ersättning för undersökningar och behandlingar vid sjukdom och skador. Normalt kan du även lägga till en livförsäkring för katten till en extra kostnad och då få ett engångsbelopp om din katt går bort. I den vanliga kattförsäkringen ingår vanligtvis:

  • Veterinärvård
  • Receptbelagda mediciner
  • Digital rådgivning

Det är du själv som bestämmer hur högt belopp din katt ska vara försäkrad för, och det bestämmer i sin tur din månadskostnad. Majoriteten av alla försäkringsbolag har minst två belopp att välja mellan och det är viktigt att du jämför de olika försäkringsbolagen i lugn och ro.

Går det inkludera kattförsäkring i hemförsäkring?

Din katt kan skyddas till viss del i din hemförsäkring, till exempel om någon skulle stjäla din katt eller om den skadar en annan människa. Vissa försäkringsbolag har även en så kallad ansvarsförsäkring som inkluderar alla människor och djur i hushållet. Då är du också försäkrad om din katt till exempel skulle välta eller ta sönder något i huset.

Hos vissa försäkringsbolag kan du kombinera din hemförsäkring med en kattförsäkring för ett utökat skydd. Det kan inkludera avbeställningskydd vid resor om du behöver avboka för att din katt drabbas av hastig sjukdom.

Baka in kattförsäkring med din solcellsförsäkring

De flesta försäkringsbolag ger fördelar till den som bakar in flera försäkringar i ett stort paket. Om du har installerat solceller har du gjort en viktig investering som ska ge ditt hus energi i flera år framöver. Normalt kan du då teckna en villaförsäkring eller hemförsäkring som täcker allt som inkluderar solceller. Du hittar mer information kring försäkring av solcleller hos försäkramig.se.

Samla din kattförsäkring med din bilförsäkring

Alla bilägare är skyldiga att ha en trafikförsäkring enligt svensk lag och det vanligaste är att kombinera detta med en hel- eller halvförsäkring för själva bilen. Du måste teckna en trafikförsäkring samma dag du köper bilen då den förra ägarens försäkring blir ogiltig. Precis som när du väljer kattförsäkring måste du jämföra olika bilförsäkringar och se vilka eventuella skador du kan få ersättning får. Tänk också på att en trafikförsäkring endast täcker personskador och skador på andras egendom, inte på ditt eget fordon. Därför väljer de flesta bilägare att lägga till en bilförsäkring ovanpå trafikförsäkringen. Båda dessa försäkringar kan du sedan kombinera med din djurförsäkring.

Kombinera din kattförsäkring med båtförsäkring

Är du båtägare kan du ta tillfället i akt och utnyttja den samlingsrabatt som många försäkringsbolag erbjuder sina kunder. Det är vanligt att få upp till 20 % på det totala beloppet. En båtförsäkring skyddar din båt när den ligger i vattnet, på land eller i vinterförvaring. Hos enskilda försäkringsbolag är du dessutom försäkrad till ett högre belopp om du har både båt- och hemförsäkring. Lägger du till en kattförsäkring kan du säkerligen förhandla dig till fler förmåner.´

Kan man baka in en kattförsäkring i andra försäkringar som till exempel en drulleförsäkring?

En drulleförsäkring kallas även för allriskförsäkring och gäller oförutsedda händelser där du själv har orsakat skadorna. En vanlig anledning att teckna en drulleförsäkring är vara skyddad om du råkar tappa en mobil eller surfplatta i golvet. Om du väljer en stor bilförsäkring eller hemförsäkring kan dock drulleförsäkringen redan vara inkluderad i priset, men det varierar också mellan bolagen. Om inte, kan det vara fördelaktigt att kombinera din djurförsäkring med en drulleförsäkring.

FAQ – Vanliga frågor

Kan du inkludera kattförsäkring i hemförsäkringen?

Vissa försäkringsbolag godkänner någon form av kattförsäkring i hemförsäkringen. Det är dock viktigt att se vad hemförsäkringen täcker exakt för din katt.

Vad är en kattförsäkring? 

En kattförsäkring är en försäkring som endast täcker din katt, exempelvis för veterinärkostnader. 

Tillbaka till toppen