Behandlingar för katter

Behandlingar för katter
Spread the love

Precis som oss människor behöver även våra husdjur lite extra omvårdnad ibland. För dig som har katt finns flera bra behandlingar för katter som kan vara aktuella. Beroende på om din katt har något särskilt problem, exempelvis tandsten eller nyser regelbundet, finns olika alternativ som kan vara passande. Många kattraser har lång päls, något du ibland kan behöva hjälpa till med att sköta. Varför inte boka in en behandling för pälsvård? Det går naturligtvis att tvätta din katt själv. Tänk på att vara skonsam när du tvättar katten, särskilt om den inte är van vid vatten. Det kan vara bra att förbereda katten ett par dagar innan tvättningen genom att göra katten mer van vid vatten. Då katter har en varmare kroppstemperatur än oss människor kan du göra badvattnet något varmare, ungefär 38 grader.

Om du häller upp vatten i en balja är det bra att du lägger något sorts halkskydd i botten så katten inte halkar. Det fungerar att lägga en handduk för detta. När du ska börja schamponera katten, se till att du har rätt sorts schampo för din katt. Det finns exempelvis särskilda mjällschampon för katter. Oavsett vilket schampo du väljer är det bra att blanda ut det för att göra det mildare för kattens hud.

Vad gör man när katten nyser?

Upplever du att din katt nyser ofta? Detta kan bero på flera saker och är ett ganska vanligt problem. Det kan hända att din katt har kattsnuva, en förkylning för katter som vanligtvis orsakas av virus. Symptom för kattsnuva är bland annat svullnad i nosen, rinnig ögon och nysningar. Se till att katten får i sig tillräckligt med mat och vatten och låt den stanna inne ett par dagar för att vila upp sig.

Katt nyser – kan vara problem med tandhygien

Många katter lider av någon slags tandproblem. En vanlig tandsjukdom en del katter får är tandresorption. Detta innebär att kattens tänder bryts ned, något som kan orsaka mycket smärta. Det är inte alltid katten gör något större väsen av sig, så se till att göra några veterinärbesök med jämna mellanrum för att säkerställa att allt ser bra ut. Om din katt nyser kan det också innebära att katten har tandproblem, särskilt i tandroten. Infektionen kan då ge nysningar och snuva som följd.

Behandlingar skönhet – unna dig!

Känner du dig själv sugen på att få en skönhetsbehandling? Det är lyxigt att få unna sig själv ibland, oavsett om du vill boka in tid för en massage, ansiktsbehandling eller kanske nagelvård. Hos Beutly kan du enkelt boka dina behandlingar på ett enkelt sätt. Se till att du och katten mår bra genom att prioritera behandlingar.

Tillbaka till toppen